Inzicht

1 tot 10 oktober = 10-daagse van de geestelijke gezondheid

Je goed in je vel voelen is niet evident, dat merk je vast in jouw dagelijkse werkpraktijk.
Toch heeft onze mentale gezondheid een grote impact op onze kwaliteit van leven en gezondheid.
Van 1 tot 10 oktober werken we aan een goede geestelijke gezondheid en willen we iedereen bewustmaken rond het belang van veerkracht in je eigen leven.

Meer dan 35 gratis activiteiten

In Antwerpen zijn er meer dan 35 activiteiten gepland om aan je veerkracht te werken. De thema’s zijn heel verschillend: opvoeden, durven neen zeggen, maar ook roken, depressie en verslaving. Er zijn workshops en lezingen, maar ook actieve wandelingen. Kortom, voor ieder wat wils!

Bekijk hier het programma van de 10-daagse

Eerste Stap

Een eerste stap in het omgaan met psychische problemen is het begrijpen van wat er gebeurt. Om te begrijpen wat er gebeurt, is kennis en inzicht nodig over het probleem. Vaak als je weet wat er gaande is en welke mogelijkheden er zijn, kan je sneller iets aan het probleem doen.

Er bestaan plaatsen waar je vaardigheden kan aanleren om met psychische problemen om te gaan. Deze vaardigheden kunnen het zelfvertrouwen opkrikken en ervoor zorgen dat het ten goede komt voor eventuele verdere behandeling.

;

 

  • Goedgevoelstoelmensen die het moeilijk hebben versterken en samen zoeken naar manieren om een goed gevoel langer te kunnen vasthouden